Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Je bent hier

Nieuws

Eerste webinar werkgeverslijn een groot succes

Dat de snelle wereld van internet en telefonie allerlei mogelijkheden biedt, is geen nieuws. De werkgeverslijn maakt al geruime tijd gebruik van digitale mogelijkheden zoals een website en een account op Twitter en Facebook. En sinds deze week kan daar ook de webinar aan worden toegevoegd. Maandag 9 december hebben een heel aantal ondernemers uit de land- en tuinbouw deelgenomen aan de webinar. Vanaf hun eigen computer hebben zij een live presentatie gevolgd via internet waarbij zij zijn bijgepraat over actualiteiten rondom goed werkgeverschap. Er hadden zich in korte tijd maar liefst 35 ondernemers aangemeld voor deze presentatie.

Praten tegen een rood lampje
Maartje Jager van de werkgeverslijn heeft de presentatie verzorgd. ‘Het was wel even wennen. In plaats van een zaal vol mensen praatte ik nu tegen het rode lampje naast de webcam’, aldus Maartje. ‘Door de chatfunctie lukte het toch goed om interactie met de deelnemers te krijgen. Deelnemers kunnen hun reactie kwijt, ik daar dan op inspelen in mijn verhaal’. De ondernemers zijn in een half uur tijd bijgepraat over de belangrijkste ontwikkelingen op HR gebied, zoals bijvoorbeeld de modernisering ziektewet en de ontwikkelingen rond de flexwet. Zaken waar de meeste ondernemers in hun dagelijkse praktijk mee te maken hebben en waar dan ook veel op werd gereageerd.

Positieve reacties
Zowel de deelnemers als de medewerkers van de werkgeverslijn zijn heel enthousiast en positief over de webinar. Voordelen zijn snel te noemen. Een lage drempel om deel te nemen, geen reistijd en snel en efficiënt worden bijgepraat op die onderwerpen waar ondernemers vragen over hebben. Deelnemers gaven ook aan dat ze wel moeten wennen aan de webinar. Inloggen met behulp van een hyperlink en wachtwoord, staat het geluid van de computer wel aan, is mijn internetverbinding snel genoeg om alle beelden goed te kunnen ontvangen. Ook missen ondernemers het contact met andere deelnemers.
Bij iedere webinar is achter de schermen iemand aanwezig die via de chat ondersteuning biedt aan deelnemers die tegen dit soort technische problemen aanlopen. Eén van de uitspraken van een deelnemer met dit soort vragen was dan ook dat zij verwachtte dat het deelnemen een tweede keer makkelijker zal gaan. ‘Alles wat je voor de eerste keer doet is even wennen. Maar de voordelen wegen hier echt wel tegen op!’.

Online presentatie vervangt niet de gewone bijeenkomst
In de evaluatie is ook gevraagd of deelnemers in de toekomst nog eens een webinar van de werkgeverslijn zouden willen volgen. Hierop is door nagenoeg alle deelnemers positief gereageerd. Maartje Jager: ‘Dit is zeker voor herhaling vatbaar. De mogelijkheden zijn legio. We kunnen bijvoorbeeld ook een webinar wijden aan een specifiek onderwerp. Functiewaardering, ziekte, ontslag, noem de onderwerpen maar op. Geïnteresseerde ondernemers uit het hele land kunnen daar dan bij aanhaken.’ Kunnen deze online bijeenkomsten op termijn dan ook de andere bijeenkomsten vervangen? ‘Nee, dat denk ik niet. Ik denk niet dat dit voor iedere ondernemer geschikt is. Het is één van de middelen die we gebruiken. Een reguliere bijeenkomst heeft namelijk ook een belangrijke netwerkfunctie en biedt de mogelijkheid om net wat dieper op bepaalde vragen in te kunnen gaan. Maar het zou zeker een mooie combinatie kunnen zijn: live bijeenkomsten en geregeld een webinar waar ondernemers aan kunnen deelnemen!’

Zou u ook graag een keer deelnemen aan een webinar of heeft u een idee voor een interessant onderwerp? U kunt dit doorgeven aan de Werkgeverslijn, via T 088 – 888 66 88 of via E info@werkgeverslijn.nl.

Deze webinar werd financieel mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Colland Arbeidsmarkt en met hulp van AgriConnect.