Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Ontwerp Programma Aanpak Stikstof ter inzage

Ruimte voor economische ontwikkelingen, sterkere natuur en minder stikstof. Dat is het doel van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) waarin overheden, natuurorganisaties en ondernemers samenwerken.

Sinds 10 januari 2015 ligt het ontwerp Programma Aanpak Stikstof ter inzage. “Het ontwerp is ook voorgelegd aan de Eerste en Tweede Kamer. Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken heeft samen met minister Schultz van Haegen het ontwerp vrijgegeven voor inspraak. Iedereen kan tot en met 20 februari 2015 zienswijzen indienen.

De PAS verbindt ecologie en economie. Het programma bevat maatregelen die leiden tot een afname van stikstofdepositie en maatregelen die leiden tot een versterking van de natuurwaarden in de Natura 2000-gebieden. De PAS moet daarnaast de vergunningverlening Natuurbeschermingswet vlot trekken. Economische ontwikkelingen, zoals de uitbreiding van veehouderijen, worden weer mogelijk.
De PAS vindt zijn wettelijke basis in de Natuurbeschermingswet 1998. De Natuurbeschermingswet biedt de grond om de PAS vast te stellen en ontwikkelingsruimte toe te delen. Nadere uitwerkingen van de PAS zijn vastgelegd in een Algemene Maatregel van Bestuur en een ministeriële regeling.

Meer lezen