Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws Subscribe to Nieuws

Gedreven Netwerker / Adviseur Vollegrondsgroente

Delphy en ‘v/d Grond’ gaan samen werken aan kennisontwikkeling en kennisuitwisseling voor de Vollegrondsgroentesector. Daarbij wordt er gezocht naar een sectorspecialist die nieuwe activiteiten voor de Vollegrondsgroentesector ontwikkeld, adviseert aan ondernemers en tot rendement brengt.
Daarom zoeken Delphy en ‘v/d Grond’ gezamenlijk naar een
Gedreven Netwerker /   Adviseur Vollegrondsgroente.
 
Taken:

afbeelding van Ulko Stoll

20 procent meer bezoekers voor Seed meets Technology 2016

Zwaagdijk – van 27 tot en met 30 september heeft in de hallen van Proeftuin Zwaagdijk de derde editie van Seed meets Technology plaats gevonden. Met de uitbreiding van de beursruimte, de introductie van de ‘Vegetable Trials’ en het programma is het aantal bezoekers verder toegenomen.
 
Technologie en Vegetable Trials

afbeelding van Ronald Hand

Vegetable Trials nieuw concept voor telers tijdens Seed meets Technology

Een groep zaadbedrijven toont onder de naam ‘Vegetable Trials’ hun nieuwe op rassen het proefveld tijdens Seed meets Technology. Het concept is nieuw opgezet om de doelgroep van telers die het evenement trekt op georganiseerde wijze te bedienen. De ‘Vegetable trials’ bevatten vollegrondsgroenten en kasgroenten. De Vegetable Trials vinden plaats van 27 september tot en met 30 september. Voor telers en belangstellenden is er speciaal een rondleiding opgezet.

afbeelding van Ulko Stoll

LTO Noord Drenthe start werkzaamheden collectieve asbestsanering

Vandaag zijn de werkzaamheden gestart voor de sanering van het eerste asbest dak in de provincie Drenthe in het kader van het collectieve asbestsaneringstraject van LTO Noord. Dit gebeurde op de boerderij van maatschap Hoving in Eexterveen door asbestsaneerder Man&Mach in het bijzijn van enkele LTO Noord bestuurders. Op deze boerderij wordt 630 m2 asbest gesaneerd. De eigenaren laten sandwichpanelen leggen en vervolgens 5000 wattpiek aan zonnepanelen installeren Dit zijn ongeveer 22 panelen..

“Kwaliteit en besparen in de bewaring gaat prima samen”

Jaap Jan Waiboer heeft een akkerbouwbedrijf met 120 hectare grond met pootaardappelen als hoofdproduct. De ondernemer uit Anna-Paulowna heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in de verduurzaming van zijn bedrijf. “Ik bewaar energiezuiniger én houdt mijn producten op dezelfde hoge kwaliteit.”

Boerderij uit Hengelo is nu gasproducent: de Bio-Up brengt duurzame veehouderij dichterbij

Op 13 januari is onder grote belangstelling de Bio-Up officieel in werking gezet. Proefboerderij De Marke in Hengelo (Gld) is nu de eerste die op boerderijschaal groen gas uit mestvergisting levert aan het gasnet. Daarmee is het een voorbeeld van duurzame en rendabele melkveehouderij.

Varkenshouder van de Wolfshaar: “Investeer vandaag nog in een warmtepomp”

Erwin van de Wolfshaar is varkenshouder in Vragender (Gelderland) en investeerde in warmteterugwinning voor alle stallen op zijn bedrijf. Zo is zijn nieuwe stal in Vragender, met 12.000 speenbiggen, volledig gasneutraal. “Elke dag dat je geen warmtepomp gebruikt, laat je geld liggen.”

Van de Wolfshaar investeerde in warmteterugwinning in de stallen op alle drie locaties van hun varkensbedrijf. “Warmteterugwinning is voor mij een hele logische keuze. De warmte in de stal is er dag en nacht, dus daar kun je net zo goed gebruik van maken.”

Expertisecentrum Energiebesparing online!

Besparen op energie is slim ondernemerschap. Wat je namelijk niet gebruikt hoef je ook niet te verduurzamen. Aan de slag gaan met energiebesparing en efficiënt energiegebruik is echter geen eenvoudige opgave. Het nieuwe Expertisecentrum Energiebesparing ondersteunt en verbindt.
 

Opnieuw verruiming voor de postcoderoosregeling

Eind december heeft de Eerste Kamer ingestemd met het Belastingplan2016. Hierin is opgenomen dat de regeling Verlaagd Tarief voortaan om een volledige vrijstelling van de energiebelasting gaat. In hetzelfde belastingplan is ook opgenomen dat de energiebelasting voor elektriciteit in zone 1 in 2016 lager is dan het afgelopen jaar. Daartegenover staat een hogere belasting van gas.
 

Adviseurstrainingen Mogelijkmakersnetwerken in volle gang

Twee van de drie bijeenkomsten voor adviseurs in de Mogelijkmakersnetwerken van Het Nieuwe Veehouden 3 zijn afgerond. De kennis die de Mogelijkmakersnetwerken Vergunningen, Financiering en Markt de afgelopen periode hebben vergaard is omgezet in cursusmateriaal voor Mogelijkmakers. De trainingsdagen worden gegeven door Rene Schepers en Bart Bremmer.

afbeelding van Kristel van Veen-Kort

Pagina's