Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Subsidie voor zonneboiler, biomassa kachel of klimaatcomputer

U bent landbouwondernemer en u wilt voor uw bedrijf investeren in een nieuwe milieuvriendelijke machine of installatie. Hiermee kunt u energie besparen of meehelpen aan de verbetering van de waterkwaliteit. U kunt voor zo'n investering subsidie ontvangen van de overheid. Op deze pagina leest u informatie over de subsidieregeling Investeringen in milieuvriendelijke maatregelen. Er zijn drie investeringscategorieën waarvoor u in de periode van 3 december tot en met 28 december 2012 een subsidieaanvraag kunt indienen.

  • Categorie 3: mestsilo's
  • Categorie 4: energie-efficiency
  • Categorie 5: hernieuwbare energie

Categorie 1 en 2 zijn in juli 2012 al opengesteld geweest.
Wilt u subsidie uit meer dan één investeringscategorie aanvragen? Dat kan. Dan dient u per categorie een aparte aanvraag in. U kunt ook binnen één investeringscategorie voor meerdere machines of installaties subsidie aanvragen. Wilt u precies weten welke machines of installaties voor subsidie in aanmerking komen? Kijk dan bij 'Voorwaarden' in het menu aan de linkerkant.

Hoeveel geld beschikbaar

In 2012 stelt het ministerie van EL&I in totaal € 15 miljoen beschikbaar voor alle investeringscategorieën. Hiervan is € 7,5 miljoen voor de categorieën 3, 4 en 5. De provincie Utrecht stelt in totaal € 1,24 miljoen extra beschikbaar voor landbouwondernemingen die gevestigd zijn in de provincie Utrecht. Dit geldt voor de categorieën 4 en 5 (en 1 uit de vorige openstelling). Voor de openstelling in juli was dat € 315.000, voor de openstelling in november is dat € 925.000.

Beschikbaar budget per categorie

  • Categorie 3: € 3.750.000
  • Categorie 4 en 5 samen: € 3.750.000 (plus € 1.240.000 provincie Utrecht)

Meer