Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Toekenning beschikking SDE+ subsidie

Wageningen 2 februari 2015 - Tot nu toe heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bijna 1,513 miljard aan SDE+ subsidie toegekend. Het afgelopen jaar was er voor hernieuwbare energieprojecten 3,5 miljard euro beschikbaar. De indienperiode voor 2014 liep af op 18 december om 17.00 uur.
Toegekend of in behandeling
Op dit moment worden de aanvragen inhoudelijk beoordeeld. Als er veel afwijzingen zijn, kan dit gevolgen hebben voor de budgetclaim; deze kan bijgesteld worden. Er zijn in totaal 4014 aanvragen gedaan met een totaal budget van 5,7 miljard. Het budget is hiermee dus ruimschoots overschreden. Op 15 januari 2015 zijn al 1045 aanvragen voor SDE+-subsidie gehonoreerd. Daarvan zijn 937 aanvragen toegekend aan zonnestroomsystemen met een grootzakelijke aansluiting. Tot dusver is daarmee 220 miljoen euro van het toegekende budget of te wel bijna 15% aan projecten voor grootzakelijke zonnestroomsystemen toegekend. Er zijn in totaal nog 2943 aanvragen in behandeling. Ruim 60% van de aanvragen die nog in behandeling zijn, hebben betrekking op zonnestroomsystemen.
Keuze maken voor een leverancier
De komende tijd zullen de SDE+ beschikkingen voor zonnestroomsystemen binnen blijven druppelen. Agrariërs die een SDE+ beschikking 2014 hebben of waarbij die de komende tijd nog in de bus valt, kunnen nog rustig de tijd nemen voor het maken van een definitieve keuze voor een zonnepanelen leverancier. De uiterlijke termijn ingebruikname is namelijk 3 jaar. Bij de keuze van een zonnepanelen leverancier is het verstandig om offertes te vergelijken. Meedoen met Vraagbundeling Zonnepanelen betekent dat LTO diverse offertes met elkaar vergelijkt en het beste aanbod selecteert. Ook voor grootzakelijke zonnestroomsystemen heeft Vraagbundeling Zonnepanelen in het verleden met goed resultaat ingekocht. Tevens kunnen leden tegen gereduceerd tarief gebruikmaken van een onafhankelijk advies op maat. Vraag vrijblijvend een offerte aan op www.vraagbundelingzonnepanelen.nl
 

23