Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Voordelig investeren in milieuvriendelijke mobiele machines


Voor ondernemers die investeren in milieuvriendelijke mobiele machines, zijn er mogelijkheden voor fiscaal voordeel via de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige Afschrijving van Milieu-investeringen (Vamil). Zo biedt MIA\Vamil fiscaal voordeel:

  • voor elektrische en hybride mobiele machines;
  • voor geluidarme machines,
  • voor machines waarvan het hydraulisch systeem is afgevuld met bio-olie.
  • Daarnaast is er fiscaal voordeel voor machines die zijn voorzien van aardgasmotoren, of van motoren, die voldoen aan de emissie-eisen volgens fase IV of de USA-norm Tier IV final. Aan deze laatste eis zullen naar verwachting in de loop van dit jaar steeds meer machines voldoen.

MIA\Vamil voor mobiele machines

MIA en Vamil maken milieuvriendelijk investeren fiscaal aantrekkelijk. Investeringen die in aanmerking komen voor de regeling zijn verzameld op de Milieulijst. Een bijzondere groep technieken op de Milieulijst zijn de milieuvriendelijke mobiele machines. Het gaat om pompen en aggregaten, maar ook om machines met een meerijdende bestuurderszitplaats zoals vorkheftrucks, graafmachines en kranen. De eisen worden jaarlijks aangescherpt, zijn altijd strenger dan wat in wet- en regelgeving voorgeschreven is en zijn afgestemd op de nieuwste ontwikkelingen.
 
Meer lezen: http://www.agentschapnl.nl/actueel/nieuws/voordelig-investeren-milieuvriendelijke-mobiele-machines