Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Werken met vrijwilligers

Iedereen mag als vrijwilliger werken. Alleen wanneer u overweegt een vergoeding aan uw vrijwilliger te geven, anders dan een onkostenvergoeding, zijn er een aantal zaken die u goed in overweging moet nemen. Op de website van de Belastingdienst kunt u de regels omtrent vrijwilligers nalezen. Let op dat er speciale regels gelden voor vrijwilligers met een uitkering.
 
Wanneer u een stichting bent (ANBI) mag u de vrijwilligersvergoeding toepassen. De vrijwilliger mag er ook voor kiezen de vergoeding niet te accepteren en van de inkomstenbelasting af te trekken als gift.

In sommige gevallen kan een persoon wanneer hij of zij vrijwilligerswerk doet ontheven worden van een sollicitatieverplichting behorende bij een uitkering. 
 
Hoewel het werken met vrijwilligers anders is dan werken met betaalde krachten, gelden ook hier regels en zijn er verschillende vormen van begeleiding. De onderwerpen begeleiding, de beloning die vrijwilligers (mogen) krijgen, arbeidsomstandigheden, aansprakelijkheid, en het nemen van afscheid leest u hier en komt in de brochure 'Vrijwilligers in multifunctionele landbouw' aan bod, klik hier.
 
Verder is er door de stichting Vrijwillige Thuiszorg in Overijssel een hele mooie handleiding ontwikkeld, waarin alle stappen voor het werken met vrijwilligers zijn opgenomen. 
 
Klik hier voor meer informatie en contact

Is deze informatie waardevol voor u? - Deze functie is 'anoniem' en enkel gericht naar de dossier beheerder!