Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Start verkiezing Innovatie Award 2014

afbeelding van Ruud Pruijsten

De Copa Women 's Committee lanceert de derde editie van de Europese Innovatieprijs voor boerinnen . De 2014 editie wordt georganiseerd onder het moto "Vrouwen vervullen een sleutelrol  in het concurrentievermogen en de innovatie van agrarische familiebedrijven. " .
De rol van de boerinnen is fundamenteel voor het leven op het platteland en op boerderijen. Recente statistieken tonen aan dat agrarische vrouwen 43 % van de agrarische beroepsbevolking van de Europese Unie vormen.  20% van deze vrouwen zijn bedrijfsleiders. Eechtgenoten en familieleden worden vaak over het hoofd gezien in statistieken die betrekking hebben op het totale personeelsbestand.
De Europese Innovatieprijs voor boerringen wordt dan ook geïntroduceerd in een poging om de sleutelrol van agrarische vrouwen in beeld te brengen. Agriarische vrouwen dragen bij aan de versterking van de plattelandseceonmie. Zij zijn vaak de motor achter innovatieve ontwikkelingen. 
Deze prijs heeft tot doel de innovatieve activiteiten en projecten voor het voetlicht te brengen. De deelnemers tonen aan dat zij bijdragen aan het vinden van nieuwe oplossingen voor de uitdagingen van het platteland. Zij zijn een belangrijke speler voor de toekomst van het platteland .
De uitreikig is gepland op 6 oktober 2014 tijdens de Copa - Cogeca Europese Conferentie 2014.  Het gemeenschappelijk landbouwbeleid ( GLB), Het jaar van het agrariche familiebedrif (YFF) en de groei en werkgelegenheid in de EU Rural Areas, staan hier op de agenda.
Het reglement en een aanmeldingsformulier zijn als document bijgevoegd.
Heb je interesse, of ken je een vrouwelijke collega die volgens jou in aanmerking komt voor de Innovatie Award 2014? Meld je dan aan of deel de informatie.
Voor meer informatie kun je een mail sturen naar rpruijsten@lltb.nl.
Tijdschema:
Submission of application dossier: deadline 22nd April 2014.
Listing and establishment of eligible applications: no later than 30th April 2014.
Analysis, screening application dossiers and establishment of short-list: May/June 2014.
Jury analysis and decision: 1-15th July 2014.
Communication of Jury decision to Prize-winner: not earlier than 15th July 2014.
Presentation and remittance of the Prize: 6th October 2014 at the occasion of the Copa-Cogeca Conference.