Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Dossier:

Kennisbank arbeid

Kennisbank Arbeid

In dit dossier

Dossierbeheerder

Werkgeverslijn

Cafetariaregeling voor arbeidsmigranten

LTO Nederland heeft in december 2016 hernieuwde afspraken met de Belastingdienst gemaakt over de toepassing van de zogenaamde cafetariaregeling voor ET-werknemers (in de volksmond buitenlandse seizoensarbeiders) in de agrarische sector. Deze afspraken zijn alleen gemaakt voor leden van regionale LTO's en aangesloten vaktechnische organisaties, en gelden tot en met 31 december 2018, behoudens tussentijdse wijziging van relevante regelgeving of rechtspraak. Dankzij deze afspraken kunnen de meerkosten die seizoensarbeiders maken om tijdelijk in Nederland te verblijven, op een fiscaal gunstige manier worden verrekend met hun overuren. Er is een brochure ontwikkeld met daarin inhoudelijke informatie en de spelregels van de cafetariaregeling. 
 
Wilt u gebruik maken van de cafetariaregeling dan is één van de voorwaarden dat dit in de arbeidsovereenkomst met de werknemer is vastgelegd. Daarom heeft LTO Nederland voorbeeld arbeidsovereenkomsten beschikbaar gesteld. 
 
Cafetariaregeling en WKR
In de cafetariaregeling wordt belast loon (overuren) uitgeruild voor onbelast loon (ET-kosten). De ET-kosten vallen in de werkkostenregeling (WKR) onder gerichte vrijstellingen. Meer informatie over de WKR vindt u hier.
 
Mocht u nog vragen hebben over het toepassen van de cafetariaregeling, neem dan gerust contact op de Werkgeverslijn via T 088 - 888 66 88.
 

Is deze informatie waardevol voor u? - Deze functie is 'anoniem' en enkel gericht naar de dossier beheerder!